Ανοιξιάτικο καιρό με υψηλές θερμοκρασίες προβλέπουν τις επόμενες μέρες Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Ανοιξιάτικο καιρό με υψηλές θερμοκρασίες προβλέπουν τις επόμενες μέρες Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Σύμφωνα με τους δύο μετεωρολόγους τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη χώρα μας κύμα αφρικανικής ζέστης

Ανοιξιάτικο καιρό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα φθάσουν ακόμη και τους 24 βαθμούς Κελσίου, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι Κλέαρχος Μαρουσάκης και Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η θερμοκρασία ανεβαίνει από αύριο 12 Δεκεμβρίου και τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αυτή η εβδομάδα θα θυμίσει περισσότερο Απρίλιο, καθώς ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16-17 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν περιμένουμε «τσουχτερό» κρύο. Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι και τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος ο καιρός, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα. Ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε, ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Τσατραφύλλιας: Έρχεται κύμα αφρικανικής ζέστης

Για κύμα αφρικανικής ζέστης τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας κάνει λόγο σε ανάρτησή του και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Οι θερμές αέριες μάζες από Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη θα εκτοξεύσουν τον υδράργυρο στα ύψη τις επόμενες ημέρες, με την θαρμοκρασία να αναμένεται να ανέβει έως και 10 βαθμούς Κελσίου, με την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου να είναι η πιο ζεστή ημέρα, καθώς θα φτάσει έως και 24 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Καλημέρα! Κύμα αφρικανικής ζέστης από τις ακτές του Μαρόκο διασχίζοντας Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη φθάνει τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο στα ύψη. Η θερμοκρασία την ερχόμενη Πέμπτη όπου και θα κορυφωθεί η θερμή εισβολή θα κυμανθεί περίπου 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.Ενδεικτικά...».