Αυστραλία: Έφοδος στο σπίτι του μυστηριώδους δημιουργού του Bitcoin!

Λίγες μόνο ώρες αφού το περιοδικό Wired αποκάλυψε την ταυτότητα του μυστηριώδους δημιουργού του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, οι αρχές της Αυστραλίας έκαναν έφοδο στο σπίτι του, στο Σίδνεϊ. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, πίσω από το Bitcoin κρύβεται μια "διάνοια" από την Αυστραλία, ο Κρεγκ Ράιτ (Craig Wright). Λίγες ώρες αργότερα, δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του, σπάζοντας την εξώπορτα, ενώ ο ίδιος δεν ήταν μέσα. 

Αξιωματούχος δήλωσε σε ρεπόρτερ του Reuters ότι οι αστυνομικοί "καθαρίζουν το σπίτι". Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία είπε ότι η έφοδος δεν είχε σχέση με "τα δημοσιεύματα για bitcoins" αλλά πιθανότατα συνδέεται με "φορολογικά θέματα" του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

To Bitcoin κυκλοφόρησε το 2009 με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, και από τότε δημοσιογράφοι και επενδυτές προσπαθούν να εντοπίσουν το, δημιουργό του.

Το περιοδικό Wired ανέφερε ότι έχει στοιχεία ότι ο Ράιτ ήταν ίσως ο μυστικοπαθής δημιουργός Bitcoin, από email, έγγραφα και αρχεία που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Dark Web.

Ωστόσο, το περιοδικό ανέφερε ότι "παρά τα μαζικά αποδεικτικά στοιχεία, ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι το μυστήριο λύθηκε. Είτε ο Ράιτ εφηύρε το Bitcoin, είτε είναι ένας λαμπρός φαρσέρ που θέλει να πιστέψουμε ότι το έκανε."