Το έσκασε μέσα από το όχημα καθ’ οδόν προς το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου

Το έσκασε μέσα από το όχημα καθ’ οδόν προς το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου

Για το κακούργημα της λαθρεμπορίας διώκονται δύο αδέλφια που είχαν στα καζάνια τους 16 τόνους αδήλωτης ρακής

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου σε βάρος δύο αδελφών, εκ των οποίων ο ένας έχει συλληφθεί, στο αποστακτήριο των οποίων στην περιοχή του Γαζίου Ηρακλείου εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχων από Κινητή Μονάδα του Τελωνείου Ηρακλείου 16 και πλέον τόνοι αδήλωτης ρακής.

Οι δύο διώκονται για λαθρεμπορία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, με τον συλληφθέντα να παίρνει προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια το πρωί της Τετάρτης. Ο δεύτερος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr, κατόρθωσε να βγει από το περιπολικό, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει και να διαφύγει μέσα από τα χωράφια. Συγκεκριμένα, στην διάρκεια του ελέγχου στο αποστακτήριο που βρίσκεται σε οικισμό του Δήμου Μαλεβιζίου, ο ιδιοκτήτης ήταν παρών, με τους ελεγκτές να τον επιβιβάζουν σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν στο Α.Τ. Μαλεβιζίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύλληψης.

Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής κατόρθωσε να το σκάσει μέσα από το όχημα και να διαφύγει μέσα από τα χωράφια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο 56χρονος αδελφός του συνελήφθη στο χώρο της αποθήκης στο Γάζι, καθώς φέρεται να επιχειρούσε, όταν έφθασαν οι ελεγκτές, να χύσει στο έδαφος ποσότητα ρακής από μια δεξαμενή 5.000 λίτρων. Φέρεται μάλιστα να είχε ήδη ρίξει μεγάλη ποσότητα στην αποχέτευση.

Σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών νομού Ηρακλείου, Τάσος Βρέντζος, δεν πρόκειται για παράνομα αποστακτήρια, αλλά για περιπτώσεις που στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι αποσταγματοποιοί "δεν είχαν πάρει άδεια από το Τελωνείο για να αποστάξουν την παραγωγή τους και είχαν ποσότητες που υπερβαίνουν τις άδειες που είχαν βγάλει νόμιμα".