Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ευθείες απειλές Χαμάς στην Ουάσινγκτον – «Οι ΗΠΑ έχουν βρώμικα σχέδια»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ευθείες απειλές Χαμάς στην Ουάσινγκτον – «Οι ΗΠΑ έχουν βρώμικα σχέδια»

«Ο λαός της Γάζας δεν θα μείνει σωπηλός» τονίζει ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης

Επίθεση προς την Ουάσινγκτον εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, λέγοντας ότι «προειδοποιούμε όλες τις μεριές, αν θέλουν να κάνουν κάτι στο λαό μας…, ο σπουδαίος λαός της Παλαιστίνης δε θα το δεχτεί».

Συνέχισε δε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ έχουν "βρώμικα σχέδια". Ο λαός της Γάζας δε θα μείνει σιωπηλός, αν η Ουάσιγκτον συνεχίσει την "συνεργασία με τους εποίκους"», αναφερόμενος στο Ισραήλ και επανέλαβε ότι «θέλουμε μία ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ». Ακόμα ανέφερε, ότι «απατάται όποιος νομίζει, ότι η Χαμάς θα ηττηθεί. Νικήσαμε στις 7 Οκτωβρίου και θα νικήσουμε ξανά».

Την ίδια ώρα, σε διπλωματικό επίπεδο το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, οι θανάσιμοι εχθροί που το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία της Κίνας έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους, καλούν σε σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ριάντ, για να συζητήσουν την κρίση στη Μέση Ανατολή. Η συνάντηση κορυφής θα γίνει την Κυριακή στις 12 Νοεμβρίου, παρουσία του προέδρου του Ιράν, Ιμπραχήμ Ραΐσι.