Τζιτζικώστας: Διχαστικός ο Μεϊμαράκης, κάνει τα ίδια με τον Τσίπρα

“Κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει στη βάση της ΝΔ”, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, μία μέρα μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, παρά τη σχετική προτροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και άλλων στελεχών της ΝΔ, σημειώνοντας: “Ξεκάθαρα λέω ότι δεν παραιτούμαι, εκτός κι αν κάποιος μου πει ότι η περιφέρεια Μακεδονίας έχει κάποιο ρόλο για το φιάσκο”.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήγησε πως η θέση του περιφερειάρχη είναι εκλεγμένη, δεν είναι διορισμένη και δεν είναι κομματική - “εκτός αν πούμε να παραιτηθούν και οι άλλοι από τις θέσεις βουλευτών”, επεσήμανε.

Εξηγώντας από την άλλη γιατί ο ίδιος ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη, είπε: “Δεν του ζητήθηκε η παραίτηση εδώ και 55 μέρες. Το ζητήσαμε χτες μετά το φιάσκο γιατί κάποιος πρέπει να παραιτηθεί”.

Μάλιστα, χαρακτήρισε “διχαστική” τη σημερινή παρουσία του Μεϊμαράκη. “Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο. Κάνει τα ίδια που έκανε ο κ. Τσίπρας: φταίγανε πάντα όλοι, εκτός από τον ίδιο”, ανέφερε.

Απατώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο κ. Μεϊμαράκης για “χυδαίες επιθέσεις”, σημείωσε: “Έχω δεχτεί το μεγαλύτερο πόλεμο λάσπης από όλους τους υποψηφίους. Κάνω αγώνα να κρατήσω ενωμένη την παράταξη. Σήμερα τους ζήτησα να βρεθούμε. Ξέρετε ότι ο Μεϊμαράκης δεν σήκωσε το τηλέφωνο;”.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε ακόμη οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, το πολύ σε δύο Κυριακές από σήμερα, ακόμη κι αυτήν την Κυριακή.