Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ
200 γραμμάρια γιαούρτι
1/2 κούπα αλεύρι
2 κουταλάκια τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
3 μέτρια αυγά χτυπημένα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
160 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
3/4 κούπας Ζάχαρη
1 κούπα νερό
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά, να απορροφηθεί το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με βουτυρωμένο λαδόχαρτο στον πάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά στους 190 βαθμούς.
Για το σιρόπι
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε 4 λεπτά και το βγάζουμε σε πιατέλα. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμ σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι. Σερβίρουμε με σιρόπι ή σως καραμέλας.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr