Βρετανός συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη

Ένας ύποπτος που φέρεται ως συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον, του Βρετανού δήμιου του Ισλαμικού Κράτους που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν στη Ράκκα της Συρίας, κρατείται από τις τουρκικές αρχές, ανέφεραν σήμερα δύο Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Έιν Λέσλι Ντέιβις, ένας από τους Βρετανούς ισλαμιστές στους οποίους είχε ανατεθεί το καθήκον της φρούρησης των αιχμαλώτων στη Συρία, κρατείται στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις, σημειώνοντας μόνο ότι οι έρευνες της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίζονται.

Ο Τζιχάντι Τζον είχε εμφανιστεί σε πάρα πολλά βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης να εκτελεί τους ομήρους, μεταξύ των οποίων τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και τους Βρετανούς εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις Ντέιβιντ Χέινς και Άλαν Χένινγκ.

Ο κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι γεννήθηκε στο Κουβέιτ από ιρακινούς γονείς. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 1993, αφού δεν υπήρχε ελπίδα να πάρει την κουβεϊτιανή υπηκοότητα.