Βρετανία: Μαθητές λιποθύμησαν μαζικά σε σχολική γιορτή

Περίπου 40 μαθητές λιποθύμησαν χθες, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την Ημέρα της Ανακωχής, τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα σχολείο στο βόρειο Γιόρκσιρ

Οι μαθητές - ηλικίας 11 έως 18 ετών - παρουσίασαν τάση για εμετό, την τάση λιποθυμίας και 27 από αυτούς, μαζί με έναν δάσκαλο, κατέρρευσαν μέσα στην τάξη.

«Βρισκόμασταν όλοι στην αίθουσα για την εκδήλωση και οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να λιποθυμούν», ανέφερε ο 15χρονος μαθητής Τζόσουα Χολ.

«Ακολούθησε ένα ντόμινο με τρεις τέσσερις άλλους να λιποθυμούν και πολλοί μαθητές βγήκαν γρήγορα έξω για να πάρουν αέρα. Μας μετέφεραν έξω και κάποια κορίτσια είχαν κρίσεις πανικού», πρόσθεσε ένας άλλος. 

Μέλη της εξειδικευμένης ομάδας για τον εντοπισμό επικίνδυνων υλών επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις μετά το περιστατικό χωρίς να βρουν καμιά ένδειξη παρουσίας επικίνδυνων χημικών ουσιών, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Είμαστε της άποψης ότι τα παιδιά απλά λιποθύμησαν από την ζέστη και μεταδόθηκε πανικός σε όλο το σχολείο. Περισσότερα παιδιά αισθάνθηκαν ανήσυχα και άρχισαν να νοιώθουν δυσφορία», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Ντέιβ Γουίνσπιαρ, αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Γιόρκσιρ.