Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια ιστορικού καφέ της πόλης

Εικαστικές εκθέσεις, μουσική, βραδιές για τη γραφή, θεατρικές παραστάσεις αλλά και παιδικές δράσεις συμπεριλαμβάνονται στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου 2016 στο ιστορικό καφέ της Θεσσαλονίκης "Ζώγια, βιβλίο, τσάι και συμπάθεια" που συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Η αρχή γίνεται σήμερα καθώς το χώρο της Ζώγιας "ντύνουν" έργα καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης με τίτλο "Με μικρές εικαστικές εκρήξεις" και συγκεκριμένα των Μαρίας Παπατζέλου, Νίκου Τσιαπάρα, Ελενας Τονικίδη και Ιωάννας Καζάκη.
Δεν θα λείπουν οι "Βραδιές για τη Γραφή" με συζητήσεις - αφιερώματα στους Ισίδωρο Ζουργό, Γιώργο Γκόζη, Θωμά Κοροβίνη, Γιώργο Κορδομενίδη, Γιώργο Σπυράκη, Γιώργο Αλισάνογλου και Γιάννη Κοτσιφό, ενώ τρεις παραστάσεις θα δώσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το αναλόγιο "Θεσσαλονίκη. Ανασκαφή 1" με κείμενα για την πόλη και τις γειτονιές της.

Τις εκδηλώσεις συμπληρώνουν τα μουσικά εδώδιμα από καλλιτέχνες της πόλης, όπως οι Θωμάς Κοροβίνης, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Σοφία Αβραμίδου, Ακης Μπαρούτας, Ιχνηλάτες της Παράδοσης, Δρόσσος Κουτσοκώστας, Ακης Γούναρης, Gli Operandi και Fortissimo, καθώς επίσης και η "Παιδική Αστερόσκονη", αφήγηση παραμυθιών και παιχνίδι με χρώματα, για τους μικρούς επισκέπτες της Ζώγια.