Σύμφωνα με την απόφαση δεν υπήρξαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία - Τα θύματα προέρχονταν από παραγκούπολη κοντά στην έπαυλη του ενός από τους κατηγορουμένους
Δικαστήριο στην Ινδία αθώωσε δύο καταδικασμένους σε θάνατο άνδρες για τον βιασμό και τη δολοφονία 19 νεαρών γυναικών και παιδιών, υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2005.
Πρόκειται για τον επιχειρηματία Μονιντέρ Σινγκ Παντέρ και τον Σουριντέρ Κόλι, ο οποίος εργαζόταν ως υπηρέτης στην οικία του επιχειρηματία. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το 2006, όταν βρέθηκαν τεμαχισμένα μέλη των θυμάτων κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία και καταδικάστηκαν το 2009, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα, σύμφωνα με το BBC.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το Ανώτατο Δικαστήριο του Αλαχαμπάντ έκρινε τον Κόλι αθώο σε 12 υποθέσεις, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε θάνατο και τον Παντέρ για δύο υποθέσεις εναντίον του, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, καθώς η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Τα φρικτά εγκλήματα αποκαλύφθηκαν το 2006, όταν βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και παιδικά ρούχα στον υπόνομο μπροστά από το σπίτι του Παντέρ, σε ένα πλούσιο προάστιο του Νέου Δελχί.
Τουλάχιστον 19 νεαρές γυναίκες και παιδιά είχαν βιαστεί, δολοφονηθεί και διαμελιστεί, αναφέρει το BBC. Η αστυνομία ισχυρίστηκε τότε, ότι οι δολοφονίες έγιναν μέσα στο σπίτι του Παντέρ, όπου εργαζόταν ο Κόλι. Επιπλέον, οι αρχές ισχυρίστηκαν, ότι τα παιδιά, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν κρυμμένα σε σακούλες, παρασύρθηκαν από τον Κόλι, ο οποίος τους πρόσφερε γλυκά και σοκολάτες. Ο Κόλι φέρεται να είχε ομολογήσει μέχρι και κανιβαλισμό, αν και αργότερα ανακάλεσε, λέγοντας ότι τον είχαν ξυλοκοπήσει, για να του αποσπάσουν μια δήθεν ομολογία.
Η υπηρεσία ερευνών CBI της Ινδίας σχημάτισε δικογραφία και για τις 19 υποθέσεις σε βάρος των δύο ανδρών, κατηγορώντας τον Κόλι για ανθρωποκτονία, απαγωγή, βιασμό και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, ενώ ο Παντέρ κατηγορήθηκε για trafficking. Οι δολοφονίες προκάλεσαν εθνική κατακραυγή, με πολλούς να κατηγορούν την αστυνομία για αμέλεια. Οι κάτοικοι της περιοχής έλεγαν ότι η αστυνομία δεν παρενέβη, γιατί τα αγνοούμενα πρόσωπα προέρχονταν από φτωχές οικογένειες, που ζούσαν σε μια κοντινή παραγκούπολη, που ονομάζεται Nithari και η υπόθεση έχει αναφερθεί ως «δολοφονίες Nithari».