“Δήμιος” του Ολυμπιακού ο Μπουρούσης στη Βιτόρια!

Ένας πρώην “ερυθρόλευκος”, ο Γιάννης Μπουρούσης, ήταν ο “δήμιος” του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος ηττήθηκαν στην παράταση με 89-96, με τον διεθνή Έλληνα σέντερ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 13 πόντους στην τρίτη περίοδο, με πρωταγωνιστή για τους Βάσκους τον Μπουρούση, που έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα του Ολυμπιακού.

Όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν το έβαλαν κάτω και με μία αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με κορυφαίο τον Λοτζέσκι, και μάλιστα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ ενάμισι λεπτό πριν το τέλος (78-77), ενώ 37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 40λέπτου το σκορ ήταν ισόπαλο, 80-80. Στην επόμενη επίθεση ο Σπανούλης αστόχησε σε κακό τρίποντο, ενώ στην εκπνοή του αγώνα ο Τζέιμς ευστόχησε σε τρίποντο για τη Λαμποράλ, όμως οι διαιτητές δεν το μέτρησαν, αφού είχε ακουστεί η κόρνα της γραμματείας προτού φύγει η μπάλα από τα χέρια του, και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί, με τρία εύστοχα τρίποντα από Χάνγκα, Κοζέρ και Τζέιμς να ψαλιδίζουν τις ελπίδες των Πειραιωτών για νίκη.

Για τη Λαμποράλ ο Μπουρούσης τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χάνγκα με 17 πόντους. Για τον Ολυμπιακό εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λοτζέσκι, με 28 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Μάντζαρης πρόσθεσε 13 πόντους, ενώ Πρίντεζης και Σπανούλης πέτυχαν από 11 πόντους.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, αυτό της επόμενης Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.