Παύεται η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

"Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γγ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαΐδου », ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 9,89, η κα Γεροβασίλη δήλωσε ότι ην κυρία Σαββαΐδου "δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να δει ότι δεν διευκολύνεται ούτε το δικό της έργο όταν υπάρχουν σύννεφα. Σύννεφα στον τρόπο που ασκείται αυτός ο πολύ σοβαρός και πολύ σημαντικός ρόλος".

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρήσεις για την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου είχαν εκφράσει και κοινοτικοί παράγοντες. H Κατερίνα Σαββαΐδου είχε εκδώσει ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης μετά το αίτημα του κ. Τσακαλώτου για παραίτηση,  με την οποία ουσιαστικά επιβεβαίωνε τη μετωπική σύγκρουση. Σε αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν ζημίωσα το Δημόσιο, δεν ωφελήθηκα εγώ. Η παραίτησή μου θα οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση».