Κασσελάκης: «Δεν θέλω να παραιτηθεί κανένας βουλευτής»

Κασσελάκης: «Δεν θέλω να παραιτηθεί κανένας βουλευτής»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αρνήσεις του Όθωνα Ηλιόπουλο και της Έλενας Ακρίτα να κάνουν κάτι τέτοιο προς όφελός του

Την επιθυμία του να μην παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα μπορούσε να του ανοίξει το δρόμο για τη Βουλή, εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του έξω από το σπίτι του ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Η δημοσιότητα και όλο αυτό που κάνουμε εδώ δεν φέρνει αποτέλεσμα στον κόσμο αλλά δίνει μία ευκαιρία να δώσουμε μερικά μηνύματα. Σήμερα έδωσα ένα μήνυμα για την ειδική αγωγή, το οποίο είναι κάτι που πρέπει να ντροπιάζει το ελληνικό κράτος. Έχουμε αφήσει αυτά τα παιδιά στη μοίρα τους ενώ θα έπρεπε να είναι προτεραιότητά μας. Μετά τις εκλογές, εάν είμαι εγώ επικεφαλής, έχουμε ένα μεγάλο έργο για να αναδείξουμε αυτά τα θέματα και σε αυτό δεν αρκεί η δημοσιότητα ενός ανθρώπου αλλά χρειάζεται ένα κόμμα. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θέλω ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Θα πηγαίνω και θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου έξω στην κοινωνία».

Νωρίτερα η Έλενα Ακρίτα απαντώντας στην ερώτηση που της έγινε στο Action24, αν θα υπέβαλε την παραίτησή της, προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, αν αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, απάντησε «σαφώς και όχι». «Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ, είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022, ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει, είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο, που θα αναλάβω. Γι' αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε η Έλενα Ακρίτα.