«Πόλεμος» μετεωρολόγων για πρόγνωση νέα κακοκαιρίας με τα χαρακτηριστικά της Daniel

«Πόλεμος» μετεωρολόγων για πρόγνωση νέα κακοκαιρίας με τα χαρακτηριστικά της Daniel

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με τον Θοδωρή Κολυδά να αντιδρά

Τηην ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλίας παλεύουν με τις πληγές που τους άφησε η κακοκαιρία Daniel, ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ μετεωρολόγων, με αφορμή πρόβλεψη για νέα κακοκαιρία με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης που θα πλήξει την περιοχή.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα σημαντική διαταραχή που θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. «Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως, δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα, σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία, θα έχει και αυτή κάποια ένταση» είπε χαρακτηριστικά.

Με ανάρτησή του στο Twitter ωστόσο, διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς διαφώνησε με την παραπάνω πρόγνωση. Όπως έγραψε, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θάχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό. «Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν, ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», συμπλήρωσε. Μάλιστα, με νέα συνάρτηση, τόνισε πως τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής.