Ο Μπαρτζώκας… νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Ρωσία

Την ήττα με 70-81 γνώρισε στη Ρωσία από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γ. Μπαρτζώκα ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο του παιχνίδι για τη φετινή Ευρωλίγκα, ξεκινώντας με το... αριστερό τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι ήταν γρήγορο και ανοιχτό στο μεγαλύτερο διάστημα, με τις δύο ομάδες να διατηρούνται κοντά στο σκορ, όμως στην τελευταία περίοδο οι κακές επιθετικές επιλογές των “πρασινων” και τα φάουλ με τα οποία φορτώθηκε ο Ραντούλιτσα έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν, πετυχαίνοντας ένα σερί 12-0, και τελικά να πάρουν τη νίκη.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Ραντούλιτσα (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Διαμαντίδης (14 πόντοι, 5 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ), ενώ 13 πόντους και 6 ασίστ είχε ο Καλάθης. Για τους Ρώσους ξεχώρισαν οι Σίγνκλετον με 16 πόντους και Ντιλέινι με 14 πόντους, καθώς και ο Κλαβέρ, με 13 πόντους.

Επόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση για τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Τουρκίας Πινάρ Καρσίγιακα, η οποία χθες έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα.