O Ντάνιελ Κρεγκ – Bond εξουδετέρωσε νάρκες στην Kύπρο

Μπορεί ο 007 να τα ανατινάζει όλα στο πέρασμα του, ο ηθοποιός όμως που τον υποδύεται έχει έναν καινούριο και πιο σημαντικό ρόλο. 

Στην πρώτη του αποστολή ως Παγκόσμιος Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ κατά της χρήσης ναρκών και εκρηκτικών, ο Ντάνιελ Κρεγκ βρέθηκε για 2 ημέρες στην Κύπρο, σε ενεργό ναρκοπέδιο που έχει εντοπιστεί πρόσφατα από την Υπηρεσία Δράσης Ναρκών του ΟΗΕ.

Εκεί, με την βοήθεια ειδικών, έμαθε και πρακτικά να εντοπίζει και να εξουδετερώνει νάρκες ενώ επισκέφθηκε και μια περιοχή που πρόσφατα καθαρίστηκε από νάρκες στη νεκρή ζώνη και στην προστατευμένη από τον ΟΗΕ περιοχή στη Λευκωσία.

"Ελπίζω να είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος Παγκόσμιος Ειδικός Απεσταλμένος  που είδε νάρκες σ`αυτό το όμορφο νησί" δήλωσε ο ίδιος ο χολιγουντιανός σταρ. 

 

Την τελευταία δεκαετία, αποναρκοθέτες του ΟΗΕ έχουν απομακρύνει πάνω από 27.000 νάρκες από τη νεκρή ζώνη στην Κύπρο,  σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για τις νάρκες που έχουν καθοριστεί και ελέγχονται από την Υπηρεσία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τις Νάρκες. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες, σε μήκος 180 χλμ, στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός.