Ταξίδι-αστραπή του επικεφαλής της Task Force στην Αθήνα

Συνάντηση-έκπληξη με τον επικεφαλής της Task Force Μάαρτεν Φερβέι, που έκανε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας τόσο για το επόμενο διάστημα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος, εκπροσωπώντας τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης ανέφερε πως σημειώθηκε "ουσιαστική πρόοδος".

"Ο κ. Φερβέι επισκέφθηκε σήμερα την Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει μέλη της νέας κυβέρνησης και να συζητήσει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του και της Ελλάδας", αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καρβούνης και προσθέτει ότι οι δύο πλευρές "συζήτησαν λεπτομερέστερα τα σχέδια τεχνικής βοήθειας τα οποία χρειάζονται οι ελληνικές αρχές, ώστε να υπάρξει ομαλή υλοποίηση των διαρθρωτικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης. Υπήρξε ουσιαστική πρόοδος".