Πυροσβέστης τραυματίστηκε από πτώση κατά την κατάσβεση φωτιάς στα Στουρναρέικα Τρικάλων

Πυροσβέστης τραυματίστηκε από πτώση κατά την κατάσβεση φωτιάς στα Στουρναρέικα Τρικάλων

Φωτιά στην Καλαμπάκα κατέστρεψε αποθήκη ζωοτροφών κτηνοτρόφου

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε από πτώση σε δύσβατο σημείο κατά την κατάσβεση φωτιάς στα Στουρναρέικα Τρικάλων και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως ανέφερε στο trikalanews.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Δημήτρης Παπαγεωργίου, το μέτωπο των Στουρναρέικων δεν είναι πλέον ενεργό, ωστόσο οι ομάδες της πυρόσβεσης μένουν στο σημείο και επιχειρούν, ώστε να αποφύγουν την αναζωπύρωση. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο εν λόγω πυροσβέστης προφανώς παραπάτησε πέφτοντας από ύψος. Το σημείο που βρισκόταν, ήταν αδύνατο να το προσεγγίσουν οι συνάδελφοί του, οπότε και κλήθηκε εναέρια βοήθεια, που κατέφθασε λίγη ώρα αργότερα και πραγματοποίησε τη διακομιδή του τραυματία στη Λάρισα. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, η συγκεκριμένη εστία είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο λόγος είναι η δύσκολη πρόσβαση μιας και πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο.

Φωτιά και στην Καλαμπάκα - Κάηκε αποθήκη με ζωοτροφές

Βαρύς ήταν ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στο χωριό Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, καθώς από την πυρκαγιά δεν γλύτωσε αποθήκη κτηνοτρόφου. Στην αποθήκη βρισκόταν το απόθεμα των ζωοτροφών του κτηνοτρόφου, πάνω από 2.000 δέματα άχυρο και ο ιδιοκτήτης της υπέστη μεγάλη καταστροφή. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, η φωτιά ξέσπασε σε τέσσερα μέτωπα, ενώ στο σημείο συνέδραμαν για την άμεση κατάσβεση πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμπάκας, αλλά και Δεσκάτης, ιδιωτική υδροφόρα και κάτοικοι της περιοχής.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, στην είσοδο του Καστρακίου ξέσπασε επίσης φωτιά, η οποία κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας. Και στις δύο περιπτώσεις, οι φωτιές περιορίστηκαν άμεσα με τους πυροσβέστες να έχουν σύμμαχό τους την βροχή που είχε προηγηθεί, αφήνοντας υγρό ακόμη το έδαφος.