Νέα Φιλαδέλφεια: Ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία άτομα – Συνεχίζονται οι έρευνες για το άτομο που μαχαίρωσε τον Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία άτομα – Συνεχίζονται οι έρευνες για το άτομο που μαχαίρωσε τον Μιχάλη Κατσουρή

Σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα λάθη και τις παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στην τραγωδία - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκτακτες κρίσεις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ατόμου που τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Κατσουρή το βράδυ της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ίδια ώρα, άλλοι τρεις σεσημασμένοι Έλληνες οπαδοί που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια, ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και αναμένονται σύντονα τα εντάλματα σύλληψής τους. «Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να έχουμε νέα εντάλματα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθούν και αυτοί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Από κει και πέρα, οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν εξονυχιστικά τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, επιχειρούν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περιορίζοντας συνεχώς τον κύκλο των υπόπτων. Όπως προέκυψε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, κανένα από τα μαχαίρια τα οποία βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, δεν ταιριάζει με το DNA του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ. Είναι μια πολύ δύσκολη έρευνα, η οποία παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Ενώπιον του ανακριτή ο 43χρονος που συνελήφθη την Παρασκευή

Στις νεότερες εξελίξεις σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 43χρονος οπαδός, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή από την Ελληνική Αστυνομία και αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η ποινική του μεταχείριση. Όσον αφορά στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις παραλλείψεις και τα λάθη, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε μια μερίδα περίπου 7 – 8 ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να έχουμε και νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικώνς. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε χθες, με νέα δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προαναγγέλοντας ότι θα υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην περίπτωση της άφιξης των Κροατών χούλιγκαν.