Στο έλεος της φωτιάς η Αλεξανδρούπολη – Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Στο έλεος της φωτιάς η Αλεξανδρούπολη – Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη

Από το Σάββατο (19/8) καεί η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στον Νότιο Έβρο να έχουν γίνει στάχτη. Οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί έχουν φουντώσει τις διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια που τις μετέτρεψε σε μέτωπα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ τις 8:00 το πρωί της Κυριακής (20/08) σημειώθηκε αναζωπύρωση στα Λουτρά, αλλά και το χωριό Αγνάντια, χωρίς ωστόσο να απειλούνται μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Την ίδια στιγμή στο χωριό Πεύκα ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ αλλά δύο σπίτια και αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές. Στις φλόγες τυλίχτηκε και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Στο Λετοχώρι κάηκαν πέντε σπίτια και μία ιστορική εκκλησία.

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

Νέο μήνυμα από το 112 – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Νέο μήνυμα για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εστάλη στους κατοίκους της από το 112 λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής (20/8).

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η ειδοποίηση από το 112.

Ενισχυμένες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και σήμερα

Με το πρώτο φως της μέρας στην Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επιχείρησαν από αέρος 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κέντρο Επιχειρήσεων, θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα και ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Κατά την διάρκεια των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς χτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα αρκετοί πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων νομού Έβρου, πύραρχος Σπυρίδων Κούτρας.