Νέα Φιλαδέλφεια: Σε εξέλιξη οι μεταγωγές των συλληφθέντων στις φυλακές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κύκλου συλλήψεων

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε εξέλιξη οι μεταγωγές των συλληφθέντων στις φυλακές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κύκλου συλλήψεων

Καρέ-καρέ εξετάζονται τα βίντεο από τα επεισόδια που οδήγησαν στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη - «Κλειδί» το γενετικό υλικό και τα κινητά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεταγωγές από την ΓΑΔΑ στις φυλακές τις χώρας των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα το Μιχάλη Κατσούρη.

Σήμερα, Τετάρτη 16 Αυγούστου αναμένεται να μεταφερθούν ακόμη επτά άτομα. Προχθές Δευτέρα μεταφέρθηκαν 43 άτομα σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα. Στο μεταξύ η Αστυνομία συγκεντρώνει προανακριτικό υλικό, που αναμένεται να αξιοποιηθεί, για να ταυτοποιήσει το δράστη της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 29χρονο.

Στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οργανώνονται σαν «τάγμα εφόδου», κρατώντας ρόπαλα, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και full face, προκειμένου να επιτεθούν στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Σε άλλο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η βαναυσότητα με την οποία καταφέρουν τα χτυπήματά τους, ενώ στο ίδιο βίντεο, όπως εκτιμούν οι Αρχές, καταγράφονται τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη.

«Κλειδί» το γενετικό υλικό και τα κινητά

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ανάλυση του γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους 105 συλληφθέντες και θα κινηθεί διαδικασία ταυτοποίησης με το DNA που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα του Μιχάλη Κατσούρη. Ήδη οι Αρχές έχουν αρχίσει να αποκτούν πρόσβαση στα κινητά των συλληφθέντων, στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν, ενώ αναζητούν βίντεο, φωτογραφίες και επαφές που τυχόν είχαν οι Κροάτες στην Αθήνα.

Είναι αρκετά πιθανό να προκύψει νέος γύρος συλλήψεων, εφόσον ταυτοποιηθούν και άλλα πρόσωπα από την Ελλάδα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.