Σνόουντεν: Οι εξωγηινοί έχουν μόνο κρυπτογραφημένες επικοινωνίες

Απαισιόδοξος σχετικά με την προσπάθεια των ανθρώπων να επικοινωνήσουν με τους εξωγήινους εμφανίστηκε ο πρώην ο πληροφοριοδότης της NSA, και καταζητούμενος από τις ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μιλώντας από τη Μόσχα στην ραδιοφωνική εκπομπή «startalk» με τον αστροφυσικό επιστήμονα Neil de Grasse Tyson, ο Σνόουντεν ισχυρίστηκε ότι οι εξωγήινοι με αναπτυγμένο πολιτισμό θα έχουν πιθανότατα κρυπτογραφημένες επικοινωνίες – γι αυτό ενδεχομένως δεν μπορούμε ακόμα να αναγνωρίσουμε τα μηνύματά τους.

"Όταν σκεφτόμαστε όλα όσα ακούμε από τους δορυφόρους ή από τον πολιτισμό μας. . . το σύνολο των επικοινωνιών τους είναι κρυπτογραφημένο από προεπιλογή, ώστε αν ακούμε κάτι που μοιάζει με ηλεκτρονικό θόρυβο ίσως είναι στην πραγματικότητα μία εξωγήινη τηλεοπτική εκπομπή και απλά να μην μπορούμε να το καταλάβουμε" είπε ο Σνόουντεν.

"Μια εξελιγμένη κρυπτογραφημένη επικοινωνία, αν είναι σωστά κρυπτογραφημένη, δεν υπάρχει κανένας πραγματικός τρόπος για να την αντιληφθούμε και να την ξεχωρίσουμε από τον τυχαίο θόρυβο " εξήγησε ο Αμερικανός εξόριστος.