Καμμένος: Κρατήσαμε το τρένο της Ελλάδας στις ράγες

“Ραντεβού” με τους δημοσκόπους έκλεισε τη Δευτέρα το πρωί ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ακράδαντη πεποίθησή του για την είσοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του Φρίντριχ Νίτσε "ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό", υπογραμμίζοντας ότι "είμαστε εδώ μετά από ολόκληρο πόλεμο, δεν κατάφεραν να μας γονατίσουν".

Αναφέρθηκε στον εκβιασμό που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την απειλή εξόδου της χώρας όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη μετατροπή της σε μια πτωχευμένη χώρα, "αποθήκη" ανθρώπων, προσθέτοντας ότι "ήταν σίγουροι πως δεν θα αντέξουμε".

"Κρατήσαμε το τρένο της Ελλάδας στις ράγες, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας και του λαού", είπε, τονίζοντας ότι "η συμφωνία δεν μας επεβλήθη, ήταν μια ελληνική πρόταση που την τελευταία στιγμή στήριξαν η Γαλλία και η Ιταλία, και οι ΗΠΑ με παρέμβαση από την ίδια την Ουάσιγκτον".

Συμπεριέλαβε στα θετικά της συμφωνίας την έξοδο από το Αγγλικό Δίκαιο, την έναρξη της συζήτησης για τη διαγραφή του χρέους και την εξασφάλιση χρηματοδότησης με ορίζοντα τρεισήμισι ετών που θα επαναφέρει την ομαλότητα, την ανάπτυξη, την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας και την μείωση της ανεργίας.

Ειδικά για το χρέος είπε ότι "δεν είναι εξυπηρετήσιμο, είναι απεχθές και επονείδιστο και θα διαγραφεί".

Έθεσε, απευθυνόμενος στους "οργισμένους" που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, το ερώτημα "αν μπορεί ένας Χριστιανός Ορθόδοξος να ψηφίσει ένα κόμμα που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μιας δολοφονίας".

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το κυβερνητικό έργο των στελεχών των ΑΝΕΛ, αλλά και για την έντιμη συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα. Είπε αντίθετα ότι δεν μπορεί να τα βρει με τους ανθρώπους που έφερε στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και οι οποίοι καθύβριζαν τον Κώστα Καραμανλή όταν συγκρουόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Διαχωρίζοντας τη Φώφη Γεννηματά ως νέα αρχηγό, είπε ότι το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι ως "εθνομηδενιστές".

"Λύστε μας τα χέρια για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο αύριο, φέρνοντας το καινούργιο, γιατί αυτό είναι η πρώτη και μόνη μας προτεραιότητα", κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.