Δεν θα πληρώνουν οι ελληνικές ταινίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου

Δεν θα πληρώνουν το αντίτιμο εγγραφής για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου οι ελληνικές ταινίες, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.). Το ΕΚΚ κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές απάλλαξε τις ελληνικές συμμετοχές από το αντίτιμο υποβολής αίτησης συμμετοχής, που ανέρχεται σε 150 ευρώ για ταινίες μεγάλου μήκους και στο ποσό των 60 για ταινίες μικρού μήκους.

Η απαλλαγή κρίθηκε αναγκαία λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την επιβολή των capital controls.

Σε ανακοίνωση του σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τονίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με e-mail στο Τμήμα Hellas Film του Ε.Κ.Κ. προκειμένου να τους αποσταλεί ο ειδικός κωδικός που θα τους επιτρέπει να μην πληρώσουν αντίτιμο εγγραφής, όπως και άλλες χρήσιμες οδηγίες. Θα πρέπει επίσης να απευθυνθούν σχετικά με την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Για μεγάλου μήκους ταινίες η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Οκτωβρίου και για ταινίες μικρού μήκους στις 17 Νοεμβρίου. Οι ημερομηνίες επιλογής από την προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι 20-30 Οκτωβρίου, 10-20 Νοεμβρίου και 1-22 Δεκεμβρίου.