Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει με 6-7 μονάδες διαφορά στις εκλογές

Την παρέμβαση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού και προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως υπάρχουν παρεμβάσεις στους εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ από πρώην υπουργό ή από εν ενεργεία εισαγγελέα, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη δήλωση Φαλτσιανί ότι “σε άλλες χώρες θα είχαν τελειώσει οι εκλογές”, επισημαίνοντας ότι το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC είπε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Δικαιοσύνη του ζήτησαν πληροφορίες για τη λίστα Λαγκάρντ. Ανέφερε, ακόμη, πως δεν μπορεί να ψηφίσει ο ελληνικός λαός την ώρα που η Δικαιοσύνη ξέρει ονόματα πολιτικών που έχει ψάξει και που πιθανόν να είναι υποψήφιοι. “Δηλαδή θα έχουμε βρώμικους πολιτικούς που η Δικαιοσύνη τους ξέρει και δεν βγαίνουν τα ονόματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή αφορά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, για τα τρία από τα οποία ο ίδιος επέμενε, έχει προσφύγει στα δικαστήρια και έχει δώσει μεγάλο αγώνα και στη Βουλή και στα ΜΜΕ, προσθέτοντας: “Φοβάμαι ότι θα δικαιωθώ”.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές της Κυριακής είναι αν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα ενισχύσει εκείνες τις αδιάφθορες δυνάμεις για να πάει ο τόπος μπροστά ή θα ψηφίσει υπέρ της ασυλίας στο καθεστώς διαφθοράς.

Φέροντας ως παράδειγμα τον αποκλεισμό του κ. Χαϊκάλη από τις λίστες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παραδέχθηκε ότι αδίκησε τον πρώην βουλευτή του κόμματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε παλαιότερη υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν και πάλι το όνομα του κ. Χαϊκάλη, επισήμανε ότι τελικά “έτσι μένουν οι εντυπώσεις”, αποσαφηνίζοντας ότι “στον φοριαμό του κ. Ντογιάκου υπάρχουν οι κασέτες που αποδεικνύουν την απόπειρα δωροδοκίας και κάποιος ειδοποίησε τον άνθρωπο που θα πήγαινε τα χρήματα, να μην πάει”.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι το πόσο σημαντική θεωρεί την καταπολέμηση της διαφθοράς σηματοδοτείται από την τοποθέτηση στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Χριστίνας Τρεμόντι.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι αν η ΝΔ επανέλθει στον μεσαίο χώρο και αρνηθεί την συγκάλυψη σκανδάλων, τότε μπορούμε να συνομιλήσουμε. Προσέθεσε ότι “ακροδεξιά στοιχεία, με την έννοια ότι είναι πχ θαυμαστές του Κεμάλ Ατατούρκ” υπάρχουν και στη Λαϊκή Ενότητα. Απέκλεισε δε τη συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ειδικά για το Ποτάμι εξέφρασε την ευχή να ξεκαθαρίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης τους “εθνομηδενιστές” από το κόμμα του.

Τέλος, είπε ότι παλαιοί καραμανλικοί βουλευτές της ΝΔ μπορούν να πλαισιώσουν το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, ενώ τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεργαστούν καταρχήν μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι της τάξης των 6-7 ποσοστιαίων μονάδων.