Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ρόδου για την καταστροφή που βίωσε το νησί

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ρόδου για την καταστροφή που βίωσε το νησί

Αξιώνουν να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, να προχωρήσει η αναδάσωση και να γίνει καταλογισμός των ευθυνών και νέος σχεδιασμός θωράκισης του νησιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σκληρή δοκιμασία που βίωσε η Ρόδος από τον εφιάλτη των πυρκαγιών επί 12 συνεχόμενες μέρες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εκατοντάδες νέα παιδιά και εθελοντές από όλο το νησί της Ρόδου, οι οποίοι συνέδραμαν μέρες και νύχτες για την διάσωση του νησιού. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στη "Ροδιακή", είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς επίσης και η διασφάλιση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών σπιτιών που έχασαν τη δουλειά και τις περιουσίες τους αντίστοιχα.

Αξιώνουν επίσης να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις, να γίνει καταλογισμός των ευθυνών, καθώς επίσης κι ένας νέος σχεδιασμός που θα θωρακίσει το νησί για παρόμοιες φωτιές και φυσικές καταστροφές. Λίγο μετά τις 20:00 μεγάλο πλήθος κατοίκων που βρέθηκαν στη συγκέντρωση, ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης.