Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία: Έκλεισε η εθνική οδός στις Μικροθήβες – Υπό έλεγχο η φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία: Έκλεισε η εθνική οδός στις Μικροθήβες – Υπό έλεγχο η φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας μεταστάθμευσαν F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης - Συνολικά 133 άτομα απομακρύνθηκαν από την Νέα Αγχίαλο με πλωτά μέσα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Μαγνησία, καθώς το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασε νέα φωτιά στην έξοδο της εθνικής οδού για τις Μικροθήβες, με αποτέλεσμα η Τροχαία να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο έχει τεθεί σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καραμπά της Νέας Αγχιάλου, η οποία προκάλεσε τεράστιες εκρήξεις. Στο σημείο εντός των επόμενων ωρών φθάνουν πυροτεχνουργοί από την Αθήνα, σύμφωνα με το thenewspaper.gr, για να εξετάσουν τι ακριβώς συνέβη και ποια υλικά παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αποφασιστεί, πώς θα ασφαλιστεί το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το magnesianews.gr, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης μεταστάθμευσαν για λόγους ασφαλείας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ενώ μεταφέρθηκαν αποθέματα πυρομαχικών. Στην μονάδα της Νέας Αγχιάλου αναμενόταν σήμερα το βράδυ ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Τέλος, 130 άτομα, στην πλειονότητα τουρίστες, ηλικιωμένοι, βρέφη και μικρά παιδιά, μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου στο λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου εκκένωσης της περιοχής του Λιμεναρχείου Βόλου.

Στους 133 οι απεγκλωβισμένοι από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας

Συνολικά 133 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό. Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου, παραμένουν σε ετοιμότητα τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ιδιωτικά και δύο ρυμουλκά.

Καταστράφηκε ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός "Η Δήμητρα"

Από την φωτιά που κατακαίει τη Νέα Αγχίαλο καταστράφηκε το κτιριακό συγκρότημα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού "Η Δήμητρα". Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Βόλου-Μικροθηβών, ήταν σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που έγιναν οι αλλεπάλληλες μεγάλες εκρήξεις το απόγευμα, με αποτέλεσμα η φωτιά να φθάσει στους υπαίθριους χώρους του Συνεταιρισμού και στη συνέχεια να παραδοθούν στις φλόγες όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στις εγκαταστάσεις της "Δήμητρας" ήταν αποθηκευμένες ποσότητες προπανίου και οινοπνεύματα, αφού ο Συνεταιρισμός παρήγαγε τα φημισμένα τσίπουρα και κρασιά του.