«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες με 9 από τους 12 βουλευτές να στρέφονται κατά του προέδρου του κόμματος

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες με 9 από τους 12 βουλευτές να στρέφονται κατά του προέδρου του κόμματος

Μετά την αποδοκιμασία του Βασίλη Στίγκα της δήλωσης υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου

«Εμφύλιος» ξέσπασε στο κόμμα των Σπαρτιατών για την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων.

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη μιλώντας στη Βουλή, αλλά στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, τον «άδειασε» αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του. «Εκφράζει τη μοναδική ελπίδα η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ώστε να σταματήσουν οι αλόγιστες σπατάλες με Μεγάλους Περιγέλους. Άκουσα ότι πάτε και για άλλες τροπολογίες εις βάρος του. Σεβαστείτε τη Δημοκρατία, αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν ελεύθερα, ξέρω ότι φοβάται ο Μπακογιάννης, όμως το Σύνταγμα επιβάλλει την ελεύθερη κάθοδο χωρίς περιορισμούς» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος από το βήμα της Βουλής.

Σχολιάζοντας λίγο αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας όσα ανέφερε ο βουλευτής, ανέφερε: «Αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου νωρίτερα, δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω να πάρω κάποια μέτρα, εφόσον λειτουργεί κάποιος αυτοβούλως». Με τη σειρά τους όμως 9 βουλευτές από τους 12 συνολικά του κόμματος αντέδρασαν με «ανταρσία», στρεφόμενοι ανοιχτά κατά της ηγεσία του κόμματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταδικάζουν ως «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου του Βασίλη Στίγκα κατά του Κωνσταντίνου Φλώρου, τάσσονται υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας και θέτουν ζήτημα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ), Γιάννης Κόντης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Γεώργιος Μανούσος, Διονύσιος Βαλτογιάννης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Πέτρος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Αλέξανδρος Ζερβέας και Κωνσταντίνος Φλώρος.