Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία: Νέες εκρήξεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Μετακινούν τα F-16 από την Νέα Αγχίαλο

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία: Νέες εκρήξεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Μετακινούν τα F-16 από την Νέα Αγχίαλο

Ολόκληρη η περιοχή περιφρουρείται από πολύ μεγάλη απόσταση και δεν πλησιάζει κανείς - Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ισχυρές εκρήξεις εξακολουθούν να σημειώνονται στην περιοχή των αποθηκών πυρομαχικών και καυσίμων της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο στη Μαγνησία.

Η πιο ισχυρή έκρηξη που το ωστικό της κύμα έφθασε και ταρακούνησε τον Βόλο σημειώθηκε στις 19:18 στην περιοχή Καραμπά. Ολόκληρη η περιοχή που υπάρχουν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, περιφρουρείται από πολύ μεγάλη απόσταση και δεν πλησιάζει κανείς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η απομάκρυνση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που σταθμεύουν σε αυτό, σε άλλο στρατιωτικό αεροδρόμιο της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης δια θαλάσσης της Νέας Αγχιάλου. Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.