Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος

«Η ΝΔ συνεχίζει την επιδοματική λογική, και μόνο αυτό είναι για εμάς λόγος να πούμε όχι στις διατάξεις»

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή και προβλέπει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών.

Όπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος, «το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί διότι περιλαμβάνει οριζόντια αποσπασματικά μέτρα που κινούνται σε επιδοματική λογική, μια λογική που δεν μπορεί να στηρίξει τους πολίτες, δεν αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα όπως την ακρίβεια και τα προβλήματα στέγασης».

Και συνέχισε: «Το πρώτο νομοσχέδιο της νέας τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα αποσπασματικά. Συνεχίζεται η επιδοματική λογική. Μια από τα ίδια. Και μόνο αυτό είναι για εμάς λόγος για να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε την βασική πρότασή μας για το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή και τις ανισότητες», εξηγώντας πως σε αυτά τα τρία κρίσιμα μέτωπα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφύγει να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση και δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής της είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται κατά την ψηφοφορία το απόγευμα, να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής.