Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Οι φλόγες διέσχισαν 7 χλμ. σε λιγότερο από μία ώρα – Απειλείται το Γεννάδι

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Οι φλόγες διέσχισαν 7 χλμ. σε λιγότερο από μία ώρα – Απειλείται το Γεννάδι

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και περισσότεροι από 3.000 εθελοντές δίνουν «μάχη» να σώσουν τα σπίτια

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Ρόδο, με την φωτιά να απειλεί πλέον τον οικισμό Γεννάδι, στις πρώτες κατοικίες του οποίου έχουν φθάσει οι φλόγες.

Η φωτιά προήλθε από τον οικισμό Βάτι, όπου και εκεί απειλούνταν σπίτια. Ωστόσο, εκείνο το μέτωπο οριοθετήθηκε και η φωτιά διασπάστηκε στα δύο. Το ένα πύρινο μέτωπο οδηγεί στο Γεννάδι και το υπόλοιπο στη Λαχανιά. Η περιφέρεια έχει στείλει πούλμαν στο χωριό, σε περίπτωση που χρειαστεί μεγαλύτερη εκκένωση. Αν και όλες αυτές τις ημέρες, τα χωριά έχουν εκκενωθεί. Μάλιστα, την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε το μεσημέρι το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής.

Η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο διέσχισε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ στο Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα. Σε πλάνα από το σημείο, που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται πως η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια, ενώ οι αστυνομικοί φώναζαν να φύγει ο κόσμος και να ανοίξουν τους δρόμους, να εκκενώσουν την περιοχή και να υποχωρήσουν προς τη θάλασσα, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και περισσότεροι από 3.000 εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πέντε Canadair πετούν και πάνω από το Βάτι, ενώ στο σημείο έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.