Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Διαρκείς αναζωπυρώσεις – Καίγονται σπίτια και στη Σαρωνίδα – Στην Αθηνών-Σουνίου έφθασαν οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Διαρκείς αναζωπυρώσεις – Καίγονται σπίτια και στη Σαρωνίδα – Στην Αθηνών-Σουνίου έφθασαν οι φλόγες

Οι ριπές των ανέμων «φουντώνουν» το πύρινο μέτωπο - Διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία στην παραλιακή

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Ανατολική Αττική, καθώς παρά την μείωση της έντασης των ανέμων, που βοήθησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς από τον Κουβαρά, όπου ξεκίνησε, σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα, οι ριπές του ανέμου αναζωπυρώνουν τις φλόγες.

Έτσι, στις 19:30 το απόγευμα και ενώ όλα έδειχναν, ότι το πύρινο μέτωπο έπεφτε σε ύφεση, οι αναζωπυρώσεις έφεραν τη φωτιά στο Πανόραμα Σαρωνίδας, όπου κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ έφθασαν μέχρι και την Αθηνών-Σουνίου, η οποία είχε ανοίξει νωρίτερα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι η κυκλοφορία.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Όλυμπος". Από αέρος και μέχρι να πέσει το φως του ήλιου επιχειρούν 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του News:


Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος