Ζύμη για ραβιόλια

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά-σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.

Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια.

Η μηχανή μου έχει 6 θέσεις για ίσιωμα. Πέρασα το ζυμάρι 2-3 φορές από τη θέση που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο άνοιγμα κι άλλες 2-3 από τη μεσαία θέση.

Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.

Τα γεμίζετε στο κέντρο τους, τα κλείνετε σε μεσοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζετε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.

Ευκολότερη λύση είναι τα ειδικά πλαστικά εξαρτήματα για πιτάκια που κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη.

Η μία τους πλευρά χρησιμεύει ως κουπ-πατ, ενώ στην άλλη, ακουμπάτε το κομμάτι της ζύμης, βάζετε τη γέμιση, κλείνετε και έτοιμο το ραβιόλι.

Τα βράζετε για 8-10 λεπτά και τα σερβίρετε με σάλτσα της αρεσκείας σας!

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr