Αλλάζουν οι καιροί: Τον Τσίπρα στηρίζουν οι Γερμανοί πολιτικοί

Αλλάζουν οι καιροί και από εκεί που για πολλούς Γερμανούς πολιτικούς ο Αλέξης Τσίπρας ήταν... κόκκινο πανί, τώρα εκφράζουν τη στήριξη τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και την απόφαση του να παραιτηθεί ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές.

Την στήριξή της στον κ. Τσίπρα εκφράζει η ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), με δήλωσή της προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι Πρόεδροι του κόμματος Κάτια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ και ο επικεφαλής της Κ.Ο. Γκρέγκορ Γκίζι επισημαίνουν ακόμη ότι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, παρότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, παραιτείται και ζητά εκλογές, δείχνει "πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία" της χώρας. Και προσθέτουν: "Η Linke στην Γερμανία στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα με όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την πλειοψηφία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα".

"Θεμιτή" χαρακτηρίζει, με δήλωσή της, η πρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Σιμόνε Πέτερ την επιδίωξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει ευρεία στήριξη από τον ελληνικό λαό για την εφαρμογή του νέου προγράμματος βοήθειας.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Πέτερ:

"Είναι απολύτως θεμιτό ο πρωθυπουργός Τσίπρας να επιδιώκει για την εφαρμογή του πακέτου βοήθειας ευρεία στήριξη από το λαό με τη βοήθεια νέων εκλογών. Και το τρέχον πακέτο είναι συνδεδεμένο με σημαντικούς περιορισμούς για τον ελληνικό λαό, οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με από κοινού προσπάθεια. Γι’ αυτό είναι απαραίτητες, εκτός από την ελάφρυνση του χρέους, περισσότερες μόνιμες μακροπρόθεσμες επενδύσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη και απασχόληση, καθώς και ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών. Εμείς οι πράσινοι στην Ευρώπη εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ένα νέο “New Deal” και μια αλληλέγγυα Ευρώπη".