ΗΠΑ: Ο στρατός στη μάχη κατά των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών στα δυτικά

Μονάδες των ένοπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έλαβαν διαταγή να κινητοποιηθούν για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών οι οποίες μαίνονται σε πολλές δυτικές Πολιτείες.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2006 που το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κινητοποιεί μονάδες του στρατού,καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις φωτιές σε πολλαπλά μέτωπα και οι πόροι τους είναι ανεπαρκείς. 

Δεκάδες μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται σχεδόν ανεξέλεγκτες σε πολλές δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, κυρίως στην Ουάσινγκτον, στο Όρεγκον, στην Μοντάνα και την Καλιφόρνια. 

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Άινταχο- μια κομητεία έκτασης 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βαθιά φαράγγια και ορεινά δάση - όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, η 70χρονυ Τσέριλ Ουίσλερ, πέθανε και τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τις κατοικίες τους σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις στις περιοχές των πόλεων Οροφίνο και Καμάια. 

Επίσης, εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό Όρεγκον, όπου ένα μέτωπο πολλαπλών πυρκαγιών κατέστρεψε 26 οικήματα και απειλεί εκατοντάδες κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.