Χάος, στριμωξίδι και μποτιλιάρισμα στο Λονδίνο από την απεργία στο μετρό

Εκατομμύρια Λονδρέζοι και τουρίστες βρέθηκαν σήμερα το πρωί αντιμέτωποι με ατέλειωτες ουρές στην προσπάθειά τους να επιβιβασθούν σ' ένα λεωφορείο ή ένα τρένο, καθώς το μετρό παραμένει κλειστό από χθες το βράδυ, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης – η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα.

Έχοντας κατά νου την εμπειρία από την τελευταία απεργία, οι Λονδρέζοι ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τις ουρές αναμονής που αυξάνονταν στη βρετανική πρωτεύουσα, με ετικέτα (hashtag) #tubestrike. 

Παρά τα 250 επιπλέον λεωφορεία που τέθηκαν σε κυκλοφορία από την αρμοδια αρχή, την Transport for London (TfL), μεγάλος συνωστισμός παρατηρούνταν στο δίκτυο των λεωφορείων, η ομαλή λειτουργία του οποίου εμποδιζόταν επίσης από τα πολλά μποτιλιαρίσματα. 

«Όλα τα λεωφορεία είναι ασφυχτικά γεμάτα με κόσμο. Απλά περπατώ για μια απόσταση 44 λεπτών. Δεν μπορώ να πάρω λεωφορείο γιατί κανένα δεν σταματά και δεν ανοίγει τις πόρτες», δήλωσε μια κάτοικος του Λονδίνου

Πολλοί Λονδρέζοι ωστόσο επέλεξαν το περπάτημα, όπως φαινόταν από τα πεζοδρόμια του κέντρου του Λονδίνου στα οποία επικρατούσε συνωστισμός. "Επωφελούμαι της απεργίας για να πάω στη δουλειά μου τρέχοντας σήμερα", έγραφε από την πλευρά της ευτυχής η Χάνα Κοξ στο Twitter.

Όσο για τους τουρίστες, αυτοί υπέμεναν υπομονετικά την αναμονή.

"Πήγαμε χθες το βράδυ σινεμά και είχαμε πρόβλημα να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δεν ξέραμε για την απεργία. Συνεπώς σήμερα περπατάμε", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ταμάρα, μια 43χρονη γερμανίδα τουρίστρια. 

Πάντως, επωφελούμενη της ευκαιρίας για να διαφημισθεί, μια εταιρεία σκέιτμπορντ διένειμε δωρεάν στους επιβάτες μερικές δεκάδες σκέιτμπορντ στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βικτόρια.