Kρητικά και παραδοσιακά: Μαγγίρι

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
νερό
250 γρ. ανθότυρο σκληρό για μακαρόνια

Εκτέλεση

Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Αφού ξεκουραστεί, ανοίγουμε λεπτά φύλλα και τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες, κάθετες και οριζόντιες, ώστε να βγουν μικρά τετράγωνα κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε λίγα από τα τετραγωνάκια ζυμαριού. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε άλλα 150 γρ. τετραγωνάκια ζυμαριού.

Μόλις ξεροψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα που έχουμε βράσει και τα άλλα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε από πάνω ανθότυρο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr