GP Ουγγαρίας: Πρωτιά για Φέτελ, εκτός βάθρου οι δύο Mercedes

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν-πρι της Ουγγαρίας, ένα γκραν-πρι που ήταν γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις, με μεγαλύτερα “θύματα” τα δύο μονοθέσια της Mercedes, που έμειναν εκτός βάθρου.

Ο Φέτελ εκμεταλλεύθηκε το πολύ κακό ξεκίνημα του Λούις Χάμιλτον από την pole position και βρέθηκε από νωρίς μπροστά, ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας που έκανε την εμφάνισή του στον 43ο γύρο για περίπου έξι γύρους, λόγω ατυχήματος που είχε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, “έκοψε” την προσπάθεια του Αμερικανού πιλότου να ανακάμψει. Μάλιστα, με την επανεκκίνηση του “κανονικού” αγώνα, το μονοθέσιο του Χάμιλτον είχε επαφή με το μονοθέσιο του Ρικιάρντο, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να οδηγηθεί στα πιτ με πρόβλημα στο μπροστινό αριστερό φτερό.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και η Ferrari του Κίμι Ράικονεν, ο οποίος εγκατέλειψε, ενώ στον 63ο γύρο ο Ρόσμπεργκ είχε πρόβλημα στα λάστιχα, και επανήλθε στην πίστα δέκατος, αφήνοντας τον Φέτελ ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ντανίλ Κβίατ, που ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ τρίτος ήταν ο ομόσταυλός του στη Red Bull Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Αντίθετα, ο Χάμιλτον τερμάτισε μόλις στην έκτη θέση, ενώ ο Ρόσμπεργκ κατετάγη όγδοος.