Στο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Τσίπρα η Κωνσταντοπούλου

Με 40 λεπτά καθυστέρηση, στις 1 παρά 20 το μεσημέρι έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η Πρόεδρος της Βουλής για την ορισμένη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός έκανε χθες το βράδυ δεκτό το αίτημά της να συναντηθούν, καθώς το εσωτερικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και η σκληρή στάση της απέναντι στην κυβέρνηση προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου παραμένει στο Μαξίμου, πριν από λίγο κατέφθασαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης

Στο επίκεντρο της συζήτησης Τσίπρα-Κωνσταντοπουλου θα βρεθεί το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη βουλή για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι "ο Τσίπρας υπέστη εκβιασμό ως αρχηγός αυτού του κράτους . Οι πιστωτές έκαναν πραξικόπημα" και  πως και η ίδια δεν τους έχει εμπιστοσύνη διότι όπως εκτίμησε δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Η πρόεδρος της Βουλής, παρόλο που καταψήφισε το νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και στην εσωτερική αλληλεγγύη του κόμματος .