Δημοκρατικές εκλογές στη Βόρεια Κορέα με έναν και μοναδικό υποψήφιο

Ο μικρός θεός και μέγιστος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προκήρυξε για την ερχόμενης Κυριακής εκλογές, προκείμενου να δώσει στους πολίτες την χαρά και την δυνατότητα να τον εκλέξουν – για άλλη μία φορά – με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες. 

Σύμφωνα με την Telegraph, εκλογές διεξάγονται στη χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να δικαιολογηθεί και το προσωνύμιο "δημοκρατία" στην επίσημη ονομασία "Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας". 

Την Κυριακή ωστόσο, οι Βορειοκορέατες καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο από το 2011, στις εκλογές που έχουν χαρακτηριστεί "πιο ανούσιες του κόσμου". 

Η δημοκρατική διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

- Τα ψηφοδέλτια περιέχουν ένα και μόνο όνομα, για το οποίο οι πολίτες καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους με ένα «ναι» ή ένα «όχι»
- Οι ψηφοφόροι μπαίνουν σε έναν θάλαμο με το μοναδικό ψηφοδέλτιο και ασκούν το δημοκρατικό τους καθήκον.
- Όποιος διαφωνεί, πρέπει να διασχίσει την αίθουσα και να μεταβεί σε έναν άλλον θάλαμο, ειδικά προορισμένο για όσους επιθυμούν να... διαγράψουν το όνομα του υποψηφίου. Αυτός αυτομάτως καταγράφεται με συνέπειες θολές για το μέλλον και την τύχη του.

Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον, δεν θα υπαρχει αγωνία για το αποτέλεσμα, μπορούμε ακόμα και να το ανακοινώσουμε από τώρα: Ο Κιμ Γιουνγ Ουν είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.