Τουρκία: Προσαγωγές 17 ατόμων για εκβιασμό και πλαστογραφία εγγράφων σχετικά με τον Μουχαρέμ Ιντζέ

Τουρκία: Προσαγωγές 17 ατόμων για εκβιασμό και πλαστογραφία εγγράφων σχετικά με τον Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων στις αυριανές προεδρικές εκλογές παραιτήθηκε καταγγέλλοντας εκβίασή του

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας έλαβε ομόφωνη απόφαση για την καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκαν στον Μουχαρέμ Ιντζέ από τους ψηφοφόρους στο εξωτερικό, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρική υποψηφιότητα.

Με ομόφωνη απόφαση του το YSK ανακοίνωσε, ότι οι ψήφοι που δόθηκαν για τον Μουχαρέμ Ιντζέ, θα θεωρηθούν έγκυρες. Ο Πρόεδρος του YSK, Αχμέτ Γιενέρ, ανακοινωσε συγκεκριμένα ότι «το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο καταλήγει ομόφωνα στο συμπέρασμα, ότι η αποχώρηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική υποψηφιότητα είναι έγκυρη και ότι οι ψήφοι που δόθηκαν σε αυτόν, είναι έγκυρες σε αυτή τη διαδικασία».

Ο Ιντζέ παραιτήθηκε από τις προεδρικές εκλογές ισχυριζόμενος, ότι όλα τα στοιχεία εναντίον του (κασέτα με επιλήψιμο περιεχόμενο) είναι ψεύτικό, προέρχεται από ισραηλινό site με εικόνες σεξουαλικής επαφής και κατηγορεί την οργάνωση του Γκιουλέν. Ο Ιντζέ δήλωσε, ότι «το τουρκικό κράτος δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη μου. Είναι υπεύθυνο για την προστασία της υπόληψης ενός πολίτη, ενός υποψηφίου προέδρου».

Στο μεταξύ, πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε, ότι η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές με την κατηγορία του εκβιασμού, της απειλής και της πλαστογραφίας εγγράφων, παράνομη κατάσχεση και διάδοση προσωπικών δεδομένων και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής σε βάρος του Μουχαρέμ Ιντζέ. Επιπλέον, ζητήθηκαν εντάλματα σύλληψης για τέσσερις υπόπτους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο μετά από καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.