Τουρκία: Ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Σινάν Ογάν

Τουρκία: Ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Σινάν Ογάν

Αλλάζουν οι ισσοροπίες μετά την αποχώρηση από την κούρσα για την προεδρία του Μουχαρέμ Ιντζέ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την αποχώρηση από την κούρσα για την προεδρία του Μουχαρέμ Ιντζέ, καθώς και ο τέταρτος υποψήφιος, ο Σινάν Ογάν, ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία και σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζει να κάνει δηλώσεις αύριο στην Άγκυρα.

Η απόσυρσή του Μουχαρέμ Ιντζέ αλλάζει τις ισορροπίες και ανοίγει τον δρόμο να υπάρξει νικητής ακόμη και από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Χτες και σήμερα ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας και τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα των εκλογών. Τις τελευταίες ημέρες φέρεται να δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ενώ δέχθηκε και απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση. Ο ίδιος έκανε λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Να σημειωθεί, ότι η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda δίνει ποσοστό 49,3% στον Κιλιτσντάρογλου έναντι 43,7% στον Ερντογάν. Ανάλογα είναι τα ευρήματα και από τρεις ακόμη δημοσκοπήσεις. Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η απόσυρση Ιντζέ από τις εκλογές δίνει προβάδισμα νίκης στον Κιλιτσντάρογλου αυτή την Κυριακή. Tα συμπεράσματα της δημοσκόπησης ενισχύουν την άποψη ότι σε αυτές τις εκλογές ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση της 20ετούς παρουσίας του στην εξουσία.