Πάμε πάρκο; Πρωτοποριακή εφαρμογή ανακάλυψης των πάρκων της Αθήνας

Τη μικρότερη αναλογία πρασίνου προς κάθε κάτοικο έχει η Αθήνα από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σε κάθε κάτοικο της Αθήνας αντιστοιχούν μόλις 0,96 m2 πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ η αναλογία στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται σε 2,14 m2 πρασίνου ανά κάτοικο, τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 m2/κάτοικο, όπως αναφέρει η WWF Ελλάς.

Όπως αναφέρει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος του προγράμματος Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς, η οργάνωση, από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα υλοποιήσει μια μεγάλη καμπάνια ανακάλυψης και βελτίωσης των αστικών χώρων πρασίνου με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας πολιτών που αλληλεπιδρά προς όφελος των χώρων πρασίνου της περιοχής τους και κατ' επέκταση της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Οκτώβριο θα δοθεί δημόσια μια πρωτοποριακή εφαρμογή ανακάλυψης, καταγραφής και αξιολόγησης των χώρων πρασίνων, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να μετέχει.

Πρόσφατα, στα Πάρκα της Αττικής (Εθνικός Κήπος, Πεδίον του Αρεως, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος κ.α.) προστέθηκε και ένα στολίδι. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Δεν είναι τυχαίο που ο θρύλος Γκάρι Κασπάροφ έπαιξε σκάκι, προ ημερών στην Αθήνα, σε ένα πάρκο.