Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» δεκάδες συμβόλαια θανάτου μετά τις συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» δεκάδες συμβόλαια θανάτου μετά τις συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Με ποιες εκτελέσεις συνδέουν τα δύο κατηγορούμενα αδέλφια η ΕΛ.ΑΣ. - Πόσοι εκτιμούν ότι συμμετείχαν στο εν ψυχρώ έγκλημα

Φως και σε άλλα συμβόλαια θανάτου που παραμένουν ανεξιχνίαστα εδώ και χρόνια, αναμένεται να ρίξει η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών μετά τις συλλήψεις των δύο αδελφών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες, που χαρακτηρίζονται «συμβόλαια θανάτου», στο πλαίσιο της αλληλοεξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δύο κατηγορούμενα στην υπόθεση Καραϊβάζ αδέλφια να εμπλέκονται και στην δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Ο τρόπος δράσης και η εκτέλεση Καραϊβάζ και Κοντογιώργη φαίνεται ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία, ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «πακιστανική» γραμμή λειτούργησε και στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο αποκαλούμενος και «Dirty Harry» πυγμάχος. Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη, γνωστού στην πιάτσα ως «Κεφάλα», τον Μάϊο του 2021 έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση, με τον οποίο σχετιζόταν ο 40χρονος.

Ο 40χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ γνωστός ως «Μάγειρας» φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων Γιώργου Μήτσου, που δολοφονήθηκε στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022. Ο 38χρονος μόλις είχε παρκάρει τη θωρακισμένη του BMW στο στέγαστρο του βενζινάδικού επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα από τις αντλίες, σαν να ήθελε ο οδηγός του να βάλει βενζίνη. Εκείνη την ώρα οι δύο εκτελεστές βγήκαν από την πίσω πόρτα του βαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια. Ο επιχειρηματίας που μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητό του δέχθηκε τα πυρά των εκτελεστών. Μια δολοφονία που διήρκεσε 10 δευτερόλεπτα.

Οι Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο, κάποιοι από τους δράστες που εμπλέκονται στην δολοφονία Καραϊβάζ, να είχαν συμμετοχή και στην εκτέλεση του ποινικού Δημήτρη Καπέ ή «Καπετανάκη» στα Βριλήσσια. Ο 56χρονος Καπές δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 δίπλα στο σπίτι του και εκεί είχε δοθεί η χαριστική βολή.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη ακόμα δύο ατόμων, που θεωρείται πως βρίσκονταν στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν, ότι συνολικά πέντε άτομα σχεδίασαν την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, με τον εγκέφαλο να φέρεται ότι βρίσκεται στις φυλακές. «Η οικογένεια περιμένει να βρεθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που έδωσαν την εντολή και να πληρώσουν όσοι πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας και αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα.

Αύριο στον ανακριτή θα μεταβεί η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.