Αρχαιολογικοί χώροι: Ανοίγουν για τα κατοικίδια ζώα – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Αρχαιολογικοί χώροι: Ανοίγουν για τα κατοικίδια ζώα – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Από το υπουργείο Πολιτισμού έχουν επιλεγεί  120 αρχαιολογικοί χώροι, στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να συνοδεύονται από τα κατοικίδιά τους, πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη ως φιλόζωη, είχε έναν σημαντικό λόγο να χαίρεται καλύπτοντας το ρεπορτάζ.

Η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε ζώα συντροφιάς να ακολουθούν τους κτήτορες τους στις επισκέψεις τους σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στο πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Κάποιοι χώροι εξαιρούνται για ευνόητους λόγους, εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί. Όσοι χώροι θα δέχονται τους τετράποδους επισκέπτες πρέπει να είναι ανοικτοί και μεγάλοι σε έκταση, αναφέρει η Θεοπούλα Αντωνάκη, γραμματέας συλλόγου «φιλόζωοι εν δράσει».

Σε αρχαιολογικούς χώρους χιλιάδων στρεμμάτων, όπως είναι η Βεργίνα, η Δήλος, η Αρχαία Μεσσήνη, οι Μυκήνες, τα ζώα θα μπορούν να εισέλθουν υπό τις προϋποθέσεις που θέτει η γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Τα μεγάλα ζώο θα πρέπει να φορούν φίμωτρο, ενώ είναι απαραίτητο το λουράκι όχι μεγαλύτερο του ενός μέτρου και το βιβλιάριο υγείας του ζώου. Επίσης, η είσοδος θα επιτρέπεται εάν βρίσκονται εντός κλωβού μεταφοράς και εφόσον ο συνοδός φέρει μαζί του τα απαραίτητα για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τυχόν περιττώματα του ζώου.

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι για τα ζώα συντροφιάς
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζονται 110 αρχαιολογικοί χώροι, με ειδικούς κλωβούς, όπου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να τα αφήνουν κατά την διάρκεια της ξεναγήσεως τους

Ο Μέρλιν το χαριτωμένο τετράποδο της κ. Αντωνάκη, ετοιμάζεται να περπατήσει μαζί με την ιδιοκτήτριά του στον λιμναίο οικισμό της Καστοριάς, σε μια ξενάγηση που η ίδια θα απολαύσει χωρίς την έγνοια του που θα τον αφήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ert