Επεισόδια στη συγκέντρωση “Μένουμε Ευρώπη”

Βίαια επεισόδια έγιναν μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατα τη διάρκεια παράλληλων συγκεντρώσεων φιλωευρωπαιστών και αντιεξουαστών. 

Ομάδες νεαρών οπλισμένοι με ρόπαλα και φωτοβολίδες εισέβαλαν μπροστά από το περιστύλιο και πίσω από τα σκέπαστρο του φρουρού, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έκαψαν ελληνικές σημαίες. 

Ακολούθησε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους νεαρούς προς την οδό Πανεπιστημίου και προς την οδό Κριεζώτου ρίχνοντας δακρυγόνα.

Η αστυνομία προχώρησε σε τριάντα προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ .

Η συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» συνεχίζεται, ενώ επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην άλλη είσοδο του κοινοβουλίου έχουν παραταχθεί οχήματα της αστυνομίας. 

Νωρίτερα, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέντρεψαν στους διαδηλωτές «Μένουμε Ευρώπη»να ανέβουν πάνω στην πλατεία, όπως συνέβη κατά την χθεσινή διαδήλωση των αντιμνημονιακών αλλά και την περασμένη Πέμπτη. Τελικά επετράπη σε κάποιους να περάσουν και να κρεμάσουν μια τεράστια ελληνική σημαία μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και η ένταση εκτονώθηκε.