Ευρωπαϊκοί Αγώνες-Μπακού 2015: Στο βάθρο τα αγόρια του πόλο

Θρίαμβος για τα αγόρια του πόλο, που μια μέρα μετά το χάλκινο μετάλλιο των κοριτσιών ανέβηκαν και αυτά στο βάθρο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού επικρατώντας 11-10 της Κροατίας στον αγώνα για την 3η θέση.  

Πρόκειται για έναν άθλο για τα παιδιά του Δημήτρη Κραβαρίτη, που κατάφεραν να νικήσουν κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου πόλο και να φέρουν ένα ακόμα μετάλλιο (5ο στη διοργάνωση) για τη χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. 

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, που κατέθεσαν και την ψυχή τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» τόνισε συγκινημένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κραβαρίτης, που αγκάλιασε ένα ένα τα παιδιά του.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά για την εθνική μας ομάδα ήταν χωρίς αμφιβολία ο εκπληκτικός τερματοφύλακας της Γλυφάδας Αδαμάντιος Μάντης που και στο παιχνίδι με τους Κροάτες έκανε απίστευτα πράγματα και ιδιαίτερα με την απόκρουση τετ α τετ στο μισό μέτρο, όπου βγήκε μέχρι τη μέση από το νερό, και με το σκορ στο 9-9 κράτησε την εθνική στο παιχνίδι. 

Όμως και τα άλλα παιδιά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έβγαλαν ψυχή και καρδιά μέσα στην πισίνα, κατακτώντας δικαίως το μετάλλιο.  

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-1,3-5, 2-1 

Ελλάδα (Κραβαρίτης): Μάντης, Χονδροκούκης, Γαρδίκας 1, Κάλης Καλαργυρός , Παπαναστασίου 3, Γιαννόπουλος 2, Δελαγραμμάτικας 1, Αλεξίου 1, Παπασηφάκης 2, Νικολαϊδης , Σκουμπάκης 1, Σιορδίλης

 Κροατία (Κρέκοβιτς Γιόσκο): Μπράτιμ, Κρέκοβιτς Κάρλο 3, Πεϊκοβιτς 1, Μπλάζιτς, Μπούτιτς 2, Ντάσιτς 1, Σάφτιτς 1, Λάζιτς, Μέρτσεπ 1, Μπιλιάκα, Κρόλο , Πάπαριτς 1, Πόντρουγκ.