Πέντε πολιτικοί αρχηγοί για την επόμενη μέρα!

Στο παρά ένα της συμφωνίας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές, οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης ανοίγουν τα χαρτιά τους, παρουσιάζουν τις θέσεις τους απέναντι στην κατάσταση και μιλούν για την επόμενη μέρα.

Σταύρος Θεοδωράκης

«Η ελληνική οικονομία περιγράφεται από πολλούς σαν ένα συμπιεσμένο ελατήριο. Αν η αβεβαιότητα τελειώσει, θα εκτοξευθεί. Αν η αβεβαιότητα συνεχιστεί, θα σκουριάσει και θα σπάσει», επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να είναι έτοιμος να δώσει ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις και να μην οδηγηθούμε ξανά σε οριζόντια και ισοπεδωτικά μέτρα λιτότητας όπως προτείνουν συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη».

Πάνος Καμμένος

«Είναι ώρα να αποκατασταθεί το ευρωπαϊκό δίκαιο» λέει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν ούτε οι νησιώτες, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις». «Να επιστρέψουμε στην Ευρώπη των εθνών-κρατών της ισότητας, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Η εντολή που λάβαμε στις 25 Ιανουαρίου ήταν να διαπραγματευτούμε όρθιοι και να σταματήσουμε την εξαθλίωση του ελληνικού λαού», προσθέτει.

Φώφη Γεννηματά

«Αδιαπραγμάτευτο ναι στο ευρώ» λέει από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Η οικονομία βυθίζεται, η κυβέρνηση πελαγοδρομεί εδώ και 5 μήνες. Ως εδώ. Ο κύριος Τσίπρας οφείλει να κλείσει άμεσα συμφωνία που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της χώρας. Να πει τώρα το μεγάλο όχι στις ιδεοληψίες του κόμματός του για ρήξη», συμπληρώνει.

Νίκος Μιχαλολιάκος

«Παράνομα τα μνημόνια, παράνομη και η συμφωνία την οποία αργά ή γρήγορα θα υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», λέει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τονίζει ότι δεν γίνεται «καμία λέξη για το χρέος και συμπληρώνει: «Μέσα στην καπιταλιστική ζούγκλα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν υπάρχει λύση για να ξεχρεώσεις 320 δισ. ευρώ, το διπλάσιο σχεδόν του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος».

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο λαός να επιλέξει την πραγματική ρήξη» υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και κάνει λόγο για έναν επικίνδυνο εκβιασμό. «Σε αυτόν τον εκβιασμό η κυβέρνηση δεν είναι το θύμα, αλλά ο θύτης, μαζί με τους δανειστές. Σήμερα γίνεται πιο φανερή η εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού.