Τσίπρας σε Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ: Θέλουμε οριστική λύση, όχι παράταση

Στα τηλέφωνα βρέθηκε από το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός, 24 ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνόδου κορυφής, με τους αξιωματούχους – κλειδιά για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς Γερμανίας και Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ακόμη το κυβερνητικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία και γρήγορα

Η Γαλλία και η Ιταλία θα ήθελαν να επιτευχθεί «μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε σήμερα από το Μιλάνο ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Η κοινή θέση» της Ρώμης και του Παρισιού είναι «να επιτευχθεί συμφωνία και όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο» είπε ο Φρ. Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην παγκόσμια έκθεση του Μιλάνου, συνοδευόμενος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.