Άρης Δαβαράκης: «Διάβασα μια σαχλαμάρα στο Facebook και έβαλα ένα γελάκι, δεν φανταζόμουν ότι αυτό είναι θέμα»

Άρης Δαβαράκης: «Διάβασα μια σαχλαμάρα στο Facebook και έβαλα ένα γελάκι, δεν φανταζόμουν ότι αυτό είναι θέμα»

Ο στιχουργός για το ζήτημα που προκλήθηκε μετά την αντίδραση του στην ανάρτησητης Θεοφανίας Ππαθωμά για την υπόθεση Γεωργούλη

Για το πώς βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, παλιές φιλίες και συνεργασίες, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο Άρης Δαβαράκης.

«Ήμουν στη Μύκονο, στις Κυκλάδες, χαρούμενος. Περνούσα πάρα πολύ ωραία και κάνοντας σκρολ, διάβασα μια σαχλαμάρα και έβαλα ένα γελάκι. Δε φανταζόμουν ποτέ, ότι αυτό είναι θέμα. Μετά, όταν κατάλαβα ποια είναι η κυρία και γιατί είναι θέμα και τι είπε και τι υπονοεί η κυρία Παπαθωμά και τα political correct, ζήτησα συγγνώμη. Μου φαίνεται πολύ αστείο να κάνεις ένα like ή να βάζεις μια φατσούλα, γελάκι ήταν, το διάβασα… μου φάνηκε χαζό» είπε ο Άρης Δαβαράκης σχολιάζοντας το ζήτημα που προκλήθηκε μετά την αντίδραση του σε διαδικτυακή ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά για την υπόθεση Γεωργούλη.

«Γέλασα. Έλεος, δε ξέρω καν ποια είναι η κυρία Παπαθωμά, ούτε τι ψηφίζει και τι κάνει. Είμαστε απλά φίλοι στο Facebook. Δεν περίμενα ότι με ένα γελάκι μπορεί να δημιουργηθεί όλο αυτό το θέμα και να είμαι στις αγαπημένες πρωινές εκπομπές, στην κυρία Σκορδά και σε όλους αυτούς που με ρώτησαν. Έκανα και μια δήλωση στον Alpha, δήλωση, πρόσεξε, για το γελάκι. Αν θέλουμε να το πάρουμε σοβαρά, αισθάνθηκα ότι ζούμε μια εποχή μεγάλης γελοιότητας, διότι αν πρέπει να ξέρω, τι κάνει η Χ Παπαθωμά και πως είναι και που ψηφίζει… Δεν αλλάζει αυτό τον τρόπο που θα αντιδρώ από εδώ και πέρα. Στην περίπτωση αυτή κατάλαβα, ότι όντως έκανα λάθος, γιατί είμαστε σε μία περίοδο πάρα πολύ αυστηρή» συμπλήρωσε.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την κατανάλωση αλκοόλ και πώς το αντιμετώπισε, ο γνωστός στιχουργός είπε πως «κόντεψα να πεθάνω από το αλκοόλ τρεις φορές, την πρώτη φορά έμεινα τρεις μήνες διασωληνομένος. Το σταμάτησα με εντολή γιατρού». Ο Άρης Δαβαράκης αναφέρθηκε και στο δικό του coming-out πριν από πολλά χρόνια, λέγοντας ότι «όταν έδωσα μία συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη το ’81 –ήταν στο προτελευταίο ή στο τελευταίο επεισόδιο του Φαντάζιο– και είπα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, νόμιζα ότι έκανα μία τολμηρή δήλωση, η οποία θα βοηθούσε κι άλλους ανθρώπους. Όμως, αλλιώς το φανταζόμουν» είπε, ενώ τόνισε ότι «οι συμπεριφορές, ο τρόπος ζωής και η γκέι ματιά απέναντι σε όλα δεν είναι κάτι που με εκφράζει. Στις δουλειές δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς αν είμαι γκέι ή όχι».

Ο Άρης Δαβαράκης αναφέρθηκε στην πολλή δύσκολη περίοδο της ζωής του, την οποία πέρασε μέσα στη φυλακή. «Δεν φαντάστηκα ποτέ, ότι θα καταλήξω στη φυλακή. Εκείνη την ώρα δεν έβρισκα τίποτα αστείο, στο να βλέπεις την εισήγηση της Εισαγγελέως σε βάρος σου, ότι είμαι επικίνδυνος και μεγαλέμπορος ναρκωτικών... Πάρα πολύ δύσκολη στιγμή που σε γδύνουν, σε ψάχνουν, σου φορτώνουν μία κουβέρτα κι ένα στρώμα και σου λένε "πήγαινε στο κελί τάδε" μαζί με άλλους 3-4. Είχα αποφασίσει, ότι θα πεθάνω. Κάθισα στο στρώμα και είπα "δεν θα τρώω, δεν θα πίνω, δεν θα μιλάω… ε δεν θα πεθάνω κάποια στιγμή;"», περιγράφει ο Άρης Δαβαράκης. «Με βοήθησε πάρα πολύ ένας συγκρατούμενος, που την επόμενη μέρα μου είπε "κοίταξε να δεις φίλε, δεν κερδίζεις τίποτα έτσι". Έξι μήνες κράτησε η φυλάκισή μου, μετά δικαιωθήκαμε πανηγυρικά», συμπληρώνει ο γνωστός στιχουργός.